Springt jouw hond op de bank?

honden op de bank

Door Aike Kraaijenvanger, osteopaat voor paarden en honden.

Springt jouw hond op de bank? En zo ja, wat ligt er voor de bank op de grond?

Wanneer je hond regelmatig op en van de bank af springt is het, zeker als je hond klachten heeft, goed om eens kritisch te kijken naar de ondergrond voor de bank. Landt je hond bijvoorbeeld op een kleed dat voor de bank ligt of op een gladde houten vloer?

In dit laatste geval wil ik je vragen om de volgende situatie voor te stellen. Je staat midden op een ijsbaan bovenop een stoel en de enige manier op eraf te komen is door te springen. Ik durf te wedden dat dit niet iets is wat de meesten van ons graag doen…
En als we het al doen dan zullen we dit op z’n minst behoorlijk verkrampt doen, omdat we bang zijn dat we uit glijden.

Dit zie je ook vaak bij honden gebeuren, vooral wanneer ze zich bewust zijn van de beperkingen in hun lijf door bijvoorbeeld een rugprobleem. Een hond springt enigszins verkrampt van de bank, land op de gladde vloer en komt aan het glijden. Je kunt je voorstellen dat dit alles behalve ideaal is voor honden.

Dus bekijk het eens kritisch voor je eigen situatie en kijk of er eventueel een oplossing mogelijk is in de vorm van een kleed of een hondentrapje voor de bank.
Hetzelfde geld overigens voor honden die heel hard naar een vensterbank of deur rennen om te kijken als er iemand langs loopt. Als honden hiermee ontzettend aan het glijden komen kun je ook overwegen om hier een rubberen mat of stuk vloerbedekking (vastgeplakt) neer te leggen om te zorgen dat de hond meer grip heeft op de ondergrond en daardoor minder snel blessures op zal lopen.

Lees ook: Wat kan de staart van jouw paard je onthullen over zijn rug?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.