Hoe ziet een behandeling er uit?

De osteopaat neemt een gedetailleerde anamnese af, waarbij omgevingsfactoren, eventuele (doorgemaakte) blessures en/of ziektes in kaart worden gebracht, evenals veranderingen in gedrag en hoe het paard of de hond functioneert tijdens training en prestaties.

Vervolgens wordt het lichaam bekeken en onderzocht.
De wervelkolom en andere relevante gewrichten worden gecheckt op blokkades en spanningsvelden en/of beperkingen in het visceraal- en cranio-sacraal systeem worden in kaart gebracht.

De probleemgebieden worden behandeld met zachte technieken en nauwkeurige manipulaties die erop gericht zijn om de bewegelijkheid te herstellen. De osteopaat gebruikt hiervoor enkel zijn of haar handen en is getraind en in staat de kleinste afwijkingen te detecteren.

Nazorg bestaat veelal meestal uit rust of gelimiteerde training voor enkele dagen. Het dier kan soms meerdere behandelingen nodig hebben, afhankelijk van het doel van de behandeling en de aard van de hulpvraag.
Het wordt aangeraden uw dier met enige regelmaat te laten checken en preventief te behandelen om bij te dragen aan een optimale gezondheid van uw dier.