Over ons

De Nederlandse Vereniging Dierosteopathie (NVDO) is de vereniging voor goed opgeleide dierosteopaten. De laatste jaren liet een enorme wildgroei van therapeuten en osteopaten zien. Dit was mogelijk omdat de titel osteopaat niet beschermd is.

Voor mensen die een goede osteopaat zoeken is het niet altijd duidelijk wie nu wel of niet een gedegen opleiding heeft genoten en het oprichten van een professionele beroepsvereniging is een antwoord op de ontstane vraag naar een onafhankelijk platform waar goed opgeleide osteopaten zich kunnen verenigen. Wij hopen zo het vak te kunnen beschermen en op lange termijn naar hoger level te brengen. Erkenning en bescherming zoals bijvoorbeeld bij de vakgroep fysiotherapie.

Leden van de Nederlandse Verenging Dierosteopathie zijn allen in bezit van een diploma dierosteopathie in combinatie met een gedegen (para-)medische vooropleiding als diergeneeskunde of fysiotherapie. Enkele therapeuten zijn in bezit van een ander gelijkwaardige vooropleiding met een relevant diploma op minimaal BSc-niveau.

De Nederlandse Vereniging Dierosteopathie is verantwoordelijk voor het zetten van professionele standaarden voor haar leden en het uitdragen van een professionele ethische code. Alle leden worden geacht een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten en hun professionele niveau te behouden door het volgen van nascholingen nadat ze zijn afgestudeerd.

Indien u een dierosteopaat bent en u heeft interesse om u aan te sluiten, neem dan contact met ons op via toetsing@nvdierosteopathie.nl of vul het inschrijfformulier in.

Bent u nog aan het studeren voor uw diploma dierosteopathie? Er gelden speciale tarieven voor studentleden!

Alle vragen omtrent de vereniging kunnen worden gesteld via voorzitter@nvdierosteopathie.nl.

Namens het bestuur,

Muriel Paauwe, Francisca de Kwant en Merel de Jonge