Lidmaatschap

De Nederlandse Vereniging Dierosteopathie (NVDO) behartigt de belangen van haar leden en houdt zich bezig met ontwikkelingen binnen het vakgebied van de dierosteopaat en streeft naar een zo transparant mogelijke instantie te zijn voor zowel diereneigenaren, osteopaten en andere disciplines.

De NVDO heeft geen top down structuur met een bestuur die als kartrekkers hét gezicht, de motor en het hart van de vereniging zijn. Maar een groep gelijkdenkende en opbouwende mensen die samen leren en delen vanuit gelijkwaardigheid. 

Het grote voordeel van een vereniging als de NVDO is dat er meer draagvlak wordt gecreëerd en dat er voordelen voor de leden kunnen worden verkregen die voor de kleine ondernemer alleen niet haalbaar zijn.

Denk hierbij aan verzekeraars die behandelingen vergoeden van NVDO-leden, tips&tricks welke de administratieve last tot een minimum beperkt. Flyers en behandelkaarten zijn kant en klaar te downloaden.

Maar ook samen met collega’s laagdrempelig overleggen is erg waardevol. Hiervoor hebben we besloten groepen waar je je als lid bij aan kunt sluiten. 

De vereniging blijft zich inzetten om de positie van de dierosteopaat binnen de aanvullende veterinaire zorg te versterken en de kwaliteit van het vak dierosteopathie te waarborgen.

De voordelen op een rijtje:

 • U bent onderdeel van een professionele vereniging
 • Veilige plaats om te overleggen met collega’s over diverse onderwerpen
 • Steun in het ondernemerschap
 • Flyers met logo NVDO en ruimte voor uw eigen logo zijn te downloaden of te bestellen voor beurzen en promotiedoeleinden
 • Lid zijn betekent dat u staat voor kwaliteit
 • Toegang tot en overzicht van nuttige bijeenkomsten en nascholingen
 • U bent te vinden op onze website
 • U gaat mee in de ontwikkelingen die de NVDO bewerkstelligt
 • Gebruik van promotiemateriaal ten behoeve dierosteopathie op beurzen
 • Korting bij SamSam Kring

Op termijn:

 • Erkenning door steeds meer verzekeringen
 • Kunnen er meer voordelige collectieve-, aansprakelijkheids- en beroepsverzekeringen worden afgesloten
 • Erkenning en bescherming voor dierosteopathie als vak

De NVDO kent drie verschillende soorten lidmaatschappen.

* Normaal lidmaatschap (€ 260,- of € 70,- per kwartaal)
* Student lidmaatschap (€ 25,- per kwartaal)
* Donateurs
* Ereleden

Studentlidmaatschap
Studeer jij dierosteopathie en voldoe je aan de door de NVDO gestelde vooropleidingseisen dan kun je voor € 25,- per kwartaal studentlid worden van de NVDO.
–     Studentleden worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in de vereniging en de beroepsgroep via onze ledenmail
–     Studentleden kunnen gebruik maken van de expertise binnen de vereniging. Denk hierbij aan vragen stellen aan dierosteopathie collega’s, informatie over hoe een bedrijf te starten en eventueel stage lopen bij NVDO leden.
–     Studentleden hebben toegang tot alle wetenschappelijke artikelen en informatie van onze unieke database & research commissie.

Je mag gebruik maken van alle voordelen van het lidmaatschap, uitgezonderd ledenvergaderingen. Aan door de NVDO georganiseerde bijscholingen kan deelgenomen worden indien deelname studentlid vermeld staat. 

Een studentlid wordt opgenomen in het ledenbestand en indien de opleiding is voltooid word je vermeld op de NVDO website.
Ben je enthousiast geworden? Vul dan hier het inschrijfformulier in.

U kunt een normaal lidmaatschap krijgen indien u een diploma dierosteopathie heeft van een opleiding welke minimaal één van de volgende vooropleidingen vraagt:

– Humaan fysiotherapie
– Humaan osteopathie
– Dierfysiotherapie
– Veterinaire geneeskunde
– Humane geneeskunde

Studentleden kunnen lid worden als zij een relevante vooropleiding hebben en kunnen aantonen een opleiding tot dierosteopaat te volgen. Een opleiding tot dierosteopaat dient dezelfde vooropleidingscriteria te hanteren. Wil je meer informatie over hoe je dierosteopaat wordt en lid kan worden van de NVDO? Klik dan hier.

Leden met een relevante (para)medische vooropleiding op HBO/WO niveau kunnen bij twijfel een beoordeling aanvragen bij de NVDO. Deze zal door een toetsingscommissie van de NVDO individueel worden beoordeeld.

Hier vindt u het Huishoudelijk reglement.
Direct inschrijven: Inschrijfformulier NVDO

*Let op! Vult u alstublieft het inschrijfformulier digitaal in en voorzien van handtekening. Stuur gelijktijdig een digitale kopie van uw diploma’s mee.
U kunt hiervan een scan of afbeelding maken en deze (liefst als pdf) versturen naar secretaris@nvdierosteopathie.nl.  

Tip: gebruik de app van Scanner for Me om direct een pdf te maken en te kunnen versturen via e-mail.