Agenda

Informatie over onze evenementen en scholingen worden kenbaar gemaakt op de besloten ledenpagina van de NVDO en via e-mail. Bent u geen lid van de NVDO? Dan kunt u informeren naar de mogelijkheden om deel te nemen aan scholingen. Sommige scholingen zijn opengesteld voor niet-leden. We organiseren diverse scholingen en bijeenkomsten; casuïstiek avonden, verdiepingsdagen, nascholingen craniosacraal, embryologie, informatie over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, etc.

Aankomende evenementen

17 en 18 november – Cursus Myofasciale Lijnen door Kris de Ceulaer

Myofasciale lijnen zijn ketens die door het lichaam lopen, bestaande uit verschillende spieren en bindweefsels maar zo verbonden dat zij een gezamelijke functie hebben. Recentelijk zijn deze lijnen ook in het paardenlichaam aangetoond, in deze cursus worden de lijnen theoretisch besproken en technieken geleerd om te kunnen behandelen.

Afgelopen evenementen

2023

27 oktober – Cursus CTO door Marjorie Westerhof en Margritta Holtman

In deze cursus gaan we het CTO gebied uitgebreid bespreken en technieken doornemen om dit gebied te kunnen behandelen.

9,10, 16 en 17 september – Horse Event

Ook dit jaar staat de NVDO weer op Horse Event, en kun je met al je vragen bij onze stand terecht!

8 april – Equiday

Op 8 april kun je de NVDO-stand bezoeken op Equiday!

22 maart – Lezing Stressreducerende signalen door Gerrie Habers + ALV

Een lezing Stressreducerende signalen bij honden voor NVDO-leden. Als osteopaat moeten we vaak handelingen uitvoeren die voor een hond van nature ‘bedreigend’ zijn. Hoe kunnen we hier het beste mee omgaan en hoe maken we het voor de hond zo makkelijk mogelijk? Gevolgd door een gezamelijk diner en de ALV.

3, 4, 18 maart en 15 april – Craniosacraal therapie door Arine Kruyt

Cursus Craniosacraal Therapie door Arine Kruyt te Oirschot, voor NVDO-leden. Het craniosacrale systeem is een onderdeel van osteopathie, maar is zo uitgebreid dat het een studie (en therapie) op zichzelf is. Deze cursus is een extra verdieping voor osteopaten om hun kennis over het craniosacrale systeem uit te breiden.

1 maart – Lezing Basisvoeding en suppletie bij honden door Ingrid Smolders

Een lezing Basisvoeding en suppletie bij honden. Welke voedingen zijn er zoal op de markt en hoe kunnen we de kwaliteit beoordelen? Welke voors en tegens bestaan er bij de verschillende voedingen en wat is er aan te bevelen bij (maagdarm)problemen? Hoe kunnen we de hond ondersteunen met supplementen? Door Ingrid Smolders.

2022

14 en 21 oktober – Bekken en OAA bij het paard door Kris de Ceulaer

Een cursus in Oirschot door Kris de Ceulaer die geheel in het teken staat van het bekken en het OAA gewricht bij paarden, voor NVDO-leden. Anatomie, functie en technieken vanuit de osteopathie, myofasciale lijnen en acupunctuur komen aan bod om deze twee belangrijke gebieden te behandelen.

29 september – Lezing Embryologie door Evert-Jan Ilbrink + ALV

Een lezing embryologie door Evert-Jan Ilbrink voor NVDO-leden. Deze dag beginnen we bij het begin, namelijk de bevruchting. Vanaf daar volgen we de groei van het embryo en de verbondenheid tussen weefsels die we daaruit kunnen afleiden. Gevolgd door een gezamelijk diner en de ALV.

10, 11, 17, en 18 september – Horse Event

Horse Event is dit jaar uitgebreid naar twee weekenden, de NVDO-stand is beide weekenden aanwezig!

27 augustus – Honden Instructeurs Congres

Op 27 augustus staat de NVDO met de stand op het Honden Instructeurs Congres!

17 juli – Equiday

Op 17 juli is de NVDO-stand aanwezig op Equiday!

11 juni – Equifair

Op 11 juni zal de NVDO aanwezig zijn met een stand op Equifair!

28, 29, 30 maart en 20 juni – Manuele lymfedrainage door Natascha Bos

Een versnelde cursus MLD door Natascha Bos te Den Ilp, voor NVDO-leden. Als osteopaat zijnde werken wij al veel in het gebied van het lymfesysteem, daarom is het een interessante toevoeging aan onze gereedschapskist!

2021

22 september – Lezing Revalidatie bij honden door Marianne Krediet en Ronald Mouwen + ALV

Een lezing Revalidatie bij honden, door Marianne Krediet en Ronald Mouwen, voor NVDO-leden. Hierna volgt een gezamelijk diner en de halfjaarlijkse ALV.

19 april – Lezing Lymfedrainage door Natascha Bos

Een lezing Manuele lymfedrainage door Natascha Bos te Den Ilp, voor NVDO-leden. Zonder een functionerend lymfesysteem komen we niet ver, ook dieren niet. Deze lezing is ter uitbreiding van onze kennis over het lymfesysteem.

15 januari en 11 juni – Myofasciale lijnen door Kris de Ceulaer

Cursus Myofasciale lijnen door Kris de Ceulaer te Oirschot, voor NVDO-leden. Myofasciale lijnen zijn ketens die door het lichaam lopen, bestaande uit verschillende spieren en bindweefsels maar zo verbonden dat zij een gezamelijke functie hebben. Recentelijk zijn deze lijnen ook in het paardenlichaam aangetoond, en zijn er technieken gevonden om deze te behandelen.

2020

9, 10, 30 oktober en 13 november – Craniosacraal therapie door Arine Kruyt

Cursus Craniosacraal Therapie door Arine Kruyt te Oirschot, voor NVDO-leden. Het craniosacrale systeem is een onderdeel van osteopathie, maar is zo uitgebreid dat het een studie (en therapie) op zichzelf is. Deze cursus is een extra verdieping voor osteopaten om hun kennis over het craniosacrale systeem uit te breiden.

25 januari 2020 – NVDO Themadag Paard: De Knie (Oirschot)

Lezing op Stoeterij de Breidablik in Oirschot. Dit betreft een privé-evenement voor NVDO-leden.

2019

24 september 2019 – Lezing ‘Osteopathisch kijken naar je hond’ (Uitgeest)

24 september geeft NVDO lid Annemarijn van Annemarijn Laan Dierosteopathie in Uitgeest een interessante lezing over hoe je met een osteopatisch brilletje naar je hond kan kijken. Geen eindeloze opsomming van feiten maar Annemarijn maakt jullie op een leuke manier enthousiast over hoe alles in het lichaam met elkaar verbonden is. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van het event.

13 – 15 september 2019 – Horse Event 2019 (Vijfhuizen)

De NVDO zal dit jaar op Horse Event aanwezig zijn met een informatieve stand over Dierosteopathie. Heb je vragen over het vak Dierosteopathie, wil je weten of osteopathie wat voor jouw paard kan betekenen, of ben je benieuwd hoe wij de kwaliteit van ons vak bewaken? Bezoek dan zeker onze stand op 13, 14 of 15 september! Meer informatie is te vinden op Horse-event.nl.

22 juni 2019 – Stress en voeding en hun invloed op het microbioom van het paard (GEANNULEERD)

10:00 – 16:00 Stress, iedereen kent het, voelt het en ziet het bij zijn of haar patiënten. Maar weet u ook wat stress doet met het paardenlichaam op microniveau? Annette van Weezel Errens en Suus Bettink nemen u tijdens deze nascholingsdag mee in de wereld van het microbioom en voeding. Raadpleeg de Facebook-pagina van het evenement voor meer informatie.

28 april 2019 – Cursusdag Kalmerende signalen paardenprofessionals (Brabant)

09:00 – 17:00 Zondag 28 april Bij Dierwelzijncentrum in ‘t Veld in Haaren (Nbr.). Lezing Kalmerende Signalen van paarden door Rachaël Draaisma. Deze lezing is gericht op dierosteopaten, maar ook opengesteld voor dierenartsen, fysiotherapeuten en chiropractors. Bij veel interesse wordt er ook een dag georganiseerd voor paardeneigenaren. Raadpleeg de Facebook-pagina van het evenement voor meer informatie.

5 april 2019 – SEO Workshop Dierosteopaten (Hilversum)

20:00 – 22:00 U heeft een zakelijke website. Maar dan bent u er nog niet. U moet ook zorgen dat uw website gevonden wordt. En dat betekent dat u aandacht moet besteden aan SEO (Search Engine Optimization – Zoekmachine Optimalisatie). Tijdens deze workshop vertelt SEO-specialist en contentmanager Chris Muru van Media Rebel over wat SEO nu precies, waarom het (ook voor u als dierosteopaat!) zo belangrijk is, en wat u kunt doen om uw website beter vindbaar te maken voor jouw specifieke doelgroep. Ook is er ruimte voor vragen over hoe u meer bezoekers naar uw website kunt trekken – en dus meer omzet kunt genereren. Raadpleeg de Facebook-pagina van het evenement voor meer informatie.

13 februari 2019 – Algemene Leden Vergadering (Hilversum)

Aanvang 19:00-19:30 Collega osteopaten die geen lid zijn van de NVDO mogen wel deelnemen aan nascholingen, workshops en informatieve bijeenkomsten maar kunnen geen gebruik maken van de voor leden geldende korting. Leden van de NVDO hebben te allen tijde voorrang bij inschrijving voor activiteiten welke door de NVDO georganiseerd worden.